UCK bezoek: De transformatie van Utrechts Oude Bibliotheek

MagazijnDeZon_1.jpeg24-08-2024

Hoe geef je de oude bibliotheek in de Utrechtse binnenstad weer een nieuwe maatschappelijke bestemming? Een plek die toegankelijk is voor iedereen? Op zaterdagmiddag 24 augustus 2024 namen Jeske de Cock, communicatieadviseur bij de gemeente Utrecht en Eefje Nienhuis, communicatie- en participatieadviseur bij dit bijzondere project een groep UCK leden mee in hun verhaal.

Over hoe niet alleen experts maar ook kinderen, passanten, omwonenden en zelfs toeristen een stem kregen in het herbestemmen van dit pand in het hart van de stad. Na een zorgvuldig traject dat duidelijke kaders opleverde kon de zoektocht naar een passende huurder beginnen.
Op locatie in Magazijn de Zon, zoals het pand eind 19e eeuw werd gedoopt toen Vroom & Dreesman er nog huisde, kregen we vervolgens een meeslepende verhalende rondleiding. Van de werfkelder tot het dak met een prachtige blik op de Domtoren werden we ondergedompeld in de geschiedenis en kregen we een doorkijkje naar de toekomst.

Een toekomst waarin boeken opnieuw een rol zullen spelen. Eind 2026 krijgt het Nationaal Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum de sleutel en na een verbouwing zal het gebouw naar verwachting eind 2027 weer zijn deuren openen. Interesse in een rondleiding? Check dan de informatie over Magazijn de Zon op de website van de Gemeente Utrecht.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
MagazijnDeZon_1.jpeg265,1 kBimage/jpegdownload
MagazijnDeZon_2.jpeg135,1 kBimage/jpegdownload
MagazijnDeZon_3.jpeg116,7 kBimage/jpegdownload
MagazijnDeZon_4.jpeg271,3 kBimage/jpegdownload
MagazijnDeZon_5.jpeg291,6 kBimage/jpegdownload
MagazijnDeZon_6.jpeg183,3 kBimage/jpegdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten