3D-concept store nieuw in Utrecht
De Utrechtse binnenstad is een winkel rijker waarmee ook de communicatieprofessional zijn voordeel kan doen: aan de Donkerstraat opende een 3D-print concept store. Wie de mogelijkheden van 3D juist inschat, beschikt over extra dimensies.
Vrijdagmiddag 12 februari opende wethouder Jeroen Kreijkamp de feestelijke bijeenkomst aan de Donkerstraat, waar de printers overigens al zoemend een paar weken hun driedimensionale werk doen. Kreijkamp, met economische zaken, onderwijs en city marketing in zijn portefeuille, wees maar weer eens op het imago van ‘slimme stad’ waaraan Utrecht (inter)nationaal bouwt en waaraan ook deze winkel kan bijdragen, mits partijen de mogelijkheden ervan inzien.
Het is niet toevallig dat juist deze wethouder deze winkel opent. Hij wijst op de vele samenwerking- en dwarsverbanden die Utrecht kenmerken, met het Utrecht Science Park als spin in het web tussen gemeente en regio, onderwijsinstellingen, gezondheidszorg en bedrijfsleven. Ook de gemeente Utrecht gaat werken met de nieuw geopende vestiging van Makerpoint, de eerste keten van 3D-printerwinkels in Nederland.
3D-schedel
Er zijn al diverse voorbeelden opgeleverd van meer of minder communicatieve toepassingen. De stadsarcheoloog maakt met een maquette het middeleeuwse Stadhuis zichtbaar. Een bewonersinitiatief bracht een gewenste voetgangersbrug onder de aandacht met een 3D-model. Het Grafisch College en het X11 media en vormgeving hoeven niet meer uit te wijken naar een andere stad voor hun 3D-modellen. Aan het UMC werd de eerste levenreddende mensenschedel geprint. De stad Utrecht pioniert met de eerste groenlichtgolf voor fietsers ter wereld – met behulp van 3D-printers. Wil je innovaties, toekomstplannen en activiteiten tastbaar en concreet maken dan lijkt de 3D-printer een verrijking om je doelen te communiceren.