Over Workshop Geweldloze Communicatie

Workshop Geweldloze Communicatie

Donderdag 16 september 19:30-22.00 uur
of
Dinsdag 28 september 19:30-22.00 uur

We communiceren de hele dag via allerlei middelen, maar ook in gesprekken met directe collega’s of andere belangrijke stakeholders. We hebben daarmee allerlei bedoelingen, oordelen of wensen. Vaak spelen emoties die we niet altijd hardop uitspreken een rol. Tijdens deze workshop Geweldloze Communicatie krijg je inzicht in een verbindende gesprekstechniek waarmee je op zoek gaat naar onderliggende behoeften.

Als je onder druk staat ben je al snel alleen maar bezig om de ander mee te krijgen en vergeet je, zelfs als communicatieprofessional, dat echt verbinding maken met de ander meer oplevert. Voor communicatieprofessionals is communiceren een tweede natuur, maar als we eerlijk zijn hebben we ook zelf te maken met gesprekken die minder goed verlopen. Soms lukt het je niet de vinger op de zere plek te leggen en lijkt een gesprek juist de verkeerde kant op te gaan. Misschien heb je het gevoel dat je niet op hetzelfde level zit met je gesprekspartner? Hoe kun je dan beter met elkaar in gesprek en op zoek naar echte verbinding?

Verbindende gesprekstechniek
in deze workshop maak je kennis met een verbindende gesprekstechniek op basis van onder meer geweldloze communicatie. Je gaat op zoek naar elkaars behoeften; empathie voor jezelf en de ander staan hierbij centraal. Het is de taal van mededogen waarmee je de machtsstrijd overstijgt en beweegt naar samenwerking en vertrouwen. Het helpt om communicatie aantrekkelijker, doelgerichter en meer verbindend te maken.

Interactieve workshop
In deze workshop neemt Annette Lubbers (dialoogexpert, www.eengoedgesprek.net) ons mee in de grondbeginselen en uitgangspunten van Geweldloze Communicatie. Na een introductie ga jij zelf aan het werk met je eigen casus! Via interactieve oefeningen en rollenspellen ervaar je hoe verbindende communicatie in het alledaagse (werk)leven kunt toepassen. Uiteindelijk ga je naar huis met verfrissende inzichten en een nieuw perspectief op jouw casus.

Annette geeft in het dagelijkse leven dialoogtrainingen en heeft veel ervaring met trainingen op het gebied van goede gesprekken. Eerder was zij te gast in onze online talkshow “Een goed gesprek: Van vastgelopen discussie naar dialoog”.

Keuze uit twee data
Ben je niet bang om je kwetsbaar op te stellen? Heb je een eigen casus waarmee je aan de slag wil? Meld je dan aan voor deze (offline) workshop. Je kunt kiezen voor één van de twee data waarop deze workshop wordt aangeboden: Donderdag 16 september of dinsdag 28 september. Let op: Per workshop kunnen max. 8 UCK-leden deelnemen. Om een effectieve inhoudelijke workshop te kunnen geven is een grotere groep niet wenselijk. Het is bovendien belangrijk dat alle deelnemers zich veilig voelen tijdens de workshop.

Programma
19.00 uur: Inloop met koffie en thee
19.30 – 22.00 uur: Interactieve workshop, met tussentijds een korte pauze
22.00 – 22.30 uur: Napraten met een hapje en drankje

Deze workshop is één van de kleinschalige fysieke bijeenkomsten die we de komende tijd organiseren in deze corona-overgangsperiode. Is de bijeenkomst al vol, maar wil je wel komen? Meld je gewoon aan. Je komt dan op de reservelijst en krijgt bericht zodra er alsnog plek vrijkomt. 

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij Seats2Meet Utrecht CS, Moreelsepark 65, 3511 EP Utrecht. Hoe je daar komt lees je hier

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaats blokkeert voor andere geïnteresseerden. Kun je onverhoopt toch niet komen? Annuleer dan zo snel mogelijk aanmelding zodat we je plek nog aan iemand anders kunnen aanbieden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Sluiten