Programma van UCK Nazomeren 2016: Kom gluren bij de buren!

UCK Nazomeren 2016: Kom gluren bij de buren!

Programma van UCK Nazomeren 2016

Op vrijdag 16 september:
14:30 - 15:00 Welkom en ontvangst met thee en koffie
15:00 - 16:00 Keynote; Carl Rohde: Wat is nu echt cool! Door Carl Rohde
16:00 - 17:00 1. Greenberry: Zeg het met een chatbot
  1. Ton Rietbergen: Communicatie is niets, communicatie is alles
  1. Stut Theater: Spraakmakend en taboedoorbrekend
  1. Mischa Coster: Gluren bij de psychologie
  Onswerk.tv: Filmen met je smartphone (dubbele workshop)
17:00 - 17:15 Korte break met speciale ontmoetingen
17:15 - 18:15 2. Greenberry: Zeg het met een chatbot
  2. Ton Rietbergen: Communicatie is niets, communicatie is alles
  2. Stut Theater: Spraakmakend en taboedoorbrekend
  2. Mischa Coster: Gluren bij de psychologie
18:15 - 21:00 Borrelen en eten
  1. Van 15:00 tot 16:00

    Keynote; Carl Rohde: Wat is nu echt cool!

    Door Carl Rohde

    Carl Rohde is cultureel-sociologisch onderzoeker en academisch trendwatcher. Hij is vooral geïnteresseerd in toekomstontwikkelingen. Waar gaat het met onze samenleving en planeet, met onze burgers en consumenten naar toe? Veranderende mentaliteiten en leefstijlen van generaties hebben zijn speciale belangstelling. Wat zijn hun ambities en verlangens? Wat zijn hun (toekomstige) zorgen en angsten? Wat betekent dit voor de samenleving van de toekomst?

    Rohde is in 2010 verkozen tot trendwatcher van het Jaar en een jaar later ook tot lector van het Jaar. Bovendien benoemde de stad Shanghai hem tot de eerste professor Trendwatching & Innovatie in China. 

    In samenwerking met 20 universiteiten en hogescholen op vier continenten doet Rohde wereldwijd onderzoek met honderden 'cool hunters', in alle leeftijdscategorieën. In hun stad, van Amsterdam tot Los Angeles, van Shanghai tot Sao Paulo maken deze cool hunters rapporten wat er allemaal ‘cool’ gevonden wordt. Cool betekent daarbij niet zo zeer hip, maar aantrekkelijk en inspirerend met toekomstpotentieel binnen de eigen generatie.

    Naast het runnen van zijn eigen bedrijf, Science of the time, is Rohde sinds 2009 lector aan de Fontys opleiding 'Quality Life Style Studies', waar hij met een selecte groep van (internationale) studenten de mentaliteitstrends in onze wereld vertaalt in kwaliteitsconcepten in verschillende branches, ondermeer voor de mode-, voeding-, design-, vrijetijd-, sport-, wonen en reisbranche.

    Wat levert het gluren bij de (internationale) buren ons nu eigenlijk op? Tijdens Nazomeren zal Rohde, als keynote spreker, een prikkelend verhaal houden over wereldwijde trends en ontwikkelingen die hij op grond van zijn onderzoeken ziet. Welke impact hebben die op ons leven, wat betekent dit voor ons als communicatiespecialisten en waar laten wij kansen liggen? 

    Lees meer over (de aanpak van) Carl Rohde  o.a. via

    https://www.vn.nl/de-beste-in-zijn-vak-carl-rohde/

    http://www.marketingfacts.nl/berichten/20090429_trendwatcher_carl_rohde_over_coolhunting

  2. Van 16:00 tot 17:00

    1. Greenberry: Zeg het met een chatbot

    Volgens de experts zeggen we binnenkort niet meer ‘There’s an app for that’, maar ‘There’s a bot for that’. De technologie- en marketingblogs staan vol met artikelen over chatbots en kunstmatige intelligentie (AI). Grote techbedrijven als Facebook, Google en Amazon maar ook kleine partijen haken hier volop op in. Een chatbot gaat in gesprek met jouw klant of doelgroep, met behulp van kunstmatige intelligentie. Inhakend op de trend dat mensen steeds meer de voorkeur geven aan 1-op-1 communicatie. Ze communiceren online niet alleen met vrienden, maar ook met servicemedewerkers van een bedrijf - of met niet-menselijke gesprekspartners zoals chatbots. In deze workshop hoor je wat je allemaal kunt doen met chatbot en laat je je inspireren over de mogelijkheden in jouw werk.

    Workshopleiders Marieke Pots en TjerkJan Oord werken bij Greenberry, een digitaal communicatiebureau in Utrecht, dat vernieuwende communicatie ontwerpt: merkstrategieën, digitale campagnes, interactieve platformen en second screen applicaties. Voor klanten als Nespresso, Zilveren Kruis, BNN-Vara, Centraal Beheer, Teva, CliniClowns en vele anderen.

  3. Van 16:00 tot 17:00

    1. Ton Rietbergen: Communicatie is niets, communicatie is alles

    Ton van Rietbergen is economisch geograaf  aan de Universiteit Utrecht. Ton laat in zijn verhaal zien hoe sociale geografie kan bijdragen aan meer begrip voor de wereld om ons heen. Veel dingen lijken anders dan ze zijn. Door onderzoek is het mogelijk om menselijk gedrag beter te interpreteren. In zijn verhaal zal Ton onder meer ingaan op de opvang van vluchtelingen en de ontwikkeling van de Utrechtse binnenstad. Maar Ton kennende zal hij ook de plannen voor een tram naar de Uithof niet ongenoemd laten. Leer met de blik van een wetenschapper naar de wereld kijken en wat dat voor je communicatie betekent. Hij zal o.a. de stelling ‘communicatie is niets, communicatie is alles’ verdedigen en hopelijk je  communicatiestrategie van nieuwe inzichten voorzien.

  4. Van 16:00 tot 17:00

    1. Stut Theater: Spraakmakend en taboedoorbrekend

    Stut Theater is een eigenzinnig theatergezelschap gevestigd in de Utrechtse wijk Overvecht. Stut combineert kunst en welzijn en dringt daarmee door tot in de haarvaten van de samenleving. Met spraakmakende en taboedoorbrekende theatervoorstellingen richt Stut zich op mensen die maatschappelijk onder druk staan en niet vanzelfsprekend met het Utrechtse podiumkunstenaanbod in aanraking komen.

    Dit doet Stut door juist die mensen te betrekken en zelf als spelers op het podium te zetten. Tijdens UCK’s Gluren bij de buren licht medewerker Publiciteit en Acquisitie Kyra Kasel toe hoe zij haar doelgroepen weten te bereiken, welke strategieën er ingezet worden en welke communicatiemiddelen goed werken.

  5. Van 16:00 tot 17:00

    1. Mischa Coster: Gluren bij de psychologie

    Tijdens deze workshop maak je kennis met de psychologie van overtuigen. Vakgebieden zoals nudging, gedragseconomie, sociale psychologie en mediapsychologie vormen de basis voor effectieve gedragsbeïnvloeding. Mischa Coster legt uit hoe je op ethische wijze gedrag kunt beïnvloeden en hoe deze evidence-base inzichten vertaald kunnen worden naar praktische communicatieconcepten en copy.

  6. Van 16:00 tot 17:00

    Onswerk.tv: Filmen met je smartphone (dubbele workshop)

    Meewerken aan de videoregistratie van Nazomeren? Dit is je kans! In deze workshop leer je van professionele filmers om met je eigen smartphone (iPhone) een film te maken. Na de instructie ga je in tweetallen op pad in het Huis voor de opnames. Na afloop wordt de video gemonteerd en vertoond. Deze workshop duurt zo’n 2 tot 2,5 uur (beide workshoprondes).

    In deze workshop is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Wil je meedoen, meld je dan snel aan. Wie het eerst komt, die het eerst maalt!

    Je hebt nodig: een iPhone, je oplader en een koptelefoon. Na inschrijving neemt onswerk.tv begin september contact met je op, om de voorbereiding met je door te nemen.

    Met onswerk.tv bedenken en ontwikkelen programmamakers Gertjan Straalman en Arjan van Genderen sinds 2007 samen in videoprogramma’s voor overheid, bedrijfsleven en televisie. Ook geven zij workshops in filmen met de DSLR-camera en met de smartphone. Arjan ken je ook als UCK-lid. Hij werkte eerder als accountmanager en consultant voor reclame- en communicatiebureaus. Gertjan heeft ervaring als cameraman, regisseur en scenarioschrijver (o.a. Uur van de Wolf, Dokument,  Close Up, Warzone, BBC’s Watchdog).

  7. Van 17:00 tot 17:15

    Korte break met speciale ontmoetingen

    Gluren in de toekomst? In de korte break en tijdens de borrel laten we je kennismaken met bijzondere buren van ons vakgebied.

    Loop langs handlezeres Elvira, laat je vereeuwigen door een live cartoonist, of maak kennis met bijzondere Virtual Reality-toepassingen. Loop langs en probeer!

  8. Van 18:15 tot 21:00

    Borrelen en eten

    Geniet ondertussen van het live orkest dat voor de vrolijke noten zorgt: orkest Tegenwind

Prijzen

Schrijf je nú in voor dit spetterende evenement (eerst inloggen!)

Voor Nazomeren betaal je 25 euro. Deze kosten worden via automatische incasso afgeschreven, daarvoor moet je bij inschrijving toestemming verlenen. Na het nazomercongres krijg je de factuur toegestuurd.

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor UCK-leden.

Sluiten