Jongerencommunicatie: van taboes doorbreken tot talentontwikkeling
We willen jongeren nogal eens een boodschap tussen de oren brengen. Maar wat werkt nou eigenlijk wel en niet in de communicatie met jongeren? Hoe bereik je een puberende 16-jarige het beste? Hoe zet je jongeren aan tot gewenst gedrag? Hoe stimuleer je jong creatief talent? Wat zijn de trends bij jongeren? En hoe effectief zijn campagnes zoals “Roken kan echt niet meer” en “iedereenisanders.nl” nu eigenlijk echt?
Op deze vragen geven onze gastsprekers graag het antwoord!
Paul Sikkema is als specialist in jongerencommunicatie werkzaam bij het marktonderzoeksbureau Qrius, dat om de twee jaar het Jongerenonderzoek uitvoert en publiceert. In dit onderzoek komen veel verschillende onderwerpen aan bod, waaronder: school, werk, inkomsten en uitgaven, mediagebruik, vrije tijd, life style, mode, muziek, favoriete merken en maatschappelijke betrokkenheid.
Maurits Boote, project- en communicatiemedewerker Jeugd en LHBT (lesbisch, homo, bi en transgender) bij Movisie, vertelt over zijn praktijkervaring met communicatie met jongerenprojecten over onderwerpen die juist gevoelig liggen in de publieke opinie en bij jongeren zelf ook veel discussie opleveren.
Elvira Stein, coördinator bij Kunstbende, vertelt over haar ervaringen met het stimuleren van jongeren om deel te nemen aan de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent op het gebied van dans, fashion, film, muziek, taal en theater.
Paul, Maurits en Elvira delen hun succes- en faalfactoren met ons. Wat werkt in de communicatie met jongeren, en wat moet je vooral niet doen? Wat zijn de tips en tricks? Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over de rol van communicatie met jongeren.
Wees er snel bij want vol is vol!
Programma:
19.30 uur Inloop met koffie en thee
20.00 uur Het Jongerenonderzoek door Paul Sikkema
20.45 uur Praktijkervaring Movisie door Maurits Boote
21.05 uur Praktijkervaring Kunstbende door Elvira Stein
21.30 uur Napraten bij een netwerkborrel
22.00 uur Einde bijeenkomst
Locatie:
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 16 april bij Regardz La Vie, Lange Viestraat 351, in Utrecht. De locatie is rolstoeltoegankelijk.
Aanmelden:
Deelname is alleen mogelijk voor UCK-leden en introducés van UCK-leden, mits vooraf aangemeld via onze website. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn; no-show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd!
Graag tot ziens op 16 april!